Gegrilde langousten, lauwe spinazie, mayonnaise en gember

339 60 Gemiddelde moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 2 langousten van ± 700 g elk
  • 350 g jonge spinazie
  • 500 g de grenailles aardappelen
  • zeezout
  • peper
  • olijfolie
  • Solo

voor de mayonnaise

  • 3 ei-gelen
  • 25 dl arachide-olie
  • 10 g geraspte gember
  • 1 uitgeperst lookteentje
  • 1 tl sambal oelek
  • het sap van een 1/2 citroen
  • zout
  1. Laat de langousten gedurende 4 minuten in gezouten water koken. Draai het fornuis uit en laat de langousten nog 5 minuten rusten in het water. Haal ze eruit.
  2. Snijd de langousten in Haal het darmkanaal eruit.
  3. Spoel de aardappelen, zonder ze te schillen en laat ze 8 tot 10 minuten koken (ze mogen niet volledig gekookt zijn). Laat ze afkoelen en snijd ze in schijfjes.
  4. Spoel de spinazie en laat hem gedurende 3 minuten blancheren in kokend water. Spoel de spinazie onder stromend water en laat afkoelen.
  5. Meng de eigelen met het citroensap, de sambal oelek, de look en de gember. Klop de mayonnaise op met de olie. Voeg wat zout toe.
  6. Bak de schijfjes aardappelen in een beetje Solo. Voeg er op het laatst de spinazie aan toe. Kruid met peper en zout.
  7. Verdeel de aardappelen en de spinazie over de borden.
  8. Besprenkel de langousten met de olijfolie en grill ze. Kruid lichtjes met peper en zout.
  9. Verdeel de langousten over de borden en serveer de mayonnaise apart.
Solo