Gegrilde lamssteaks met avocadodip

7 30 0 5
Aantal personen:
  • 600 gr lamssteaks
  • olijfolie
  • 2 kleine rijpe avocado's
  • 1 rood pepertje, fijngehakt, of chilivlokken uit de molen
  • 1 limoen
  • 1 bussel koriander, grof gehakt
  • 1 tl honing
  • 200 gr kerstomaten
  • 200 gr sugarsnaps (suikererwten)
  • 1 bot waterkers
  • 4 el olijfolie
  • 2 el balsamico
  • 3 tl citroensap
  • peper&zout & zeezout.
  1. Rasp de schil van de limoen en pers ze uit.
  2. Snij het vruchtvlees van de geschilde avocado in blokjes en sprenkel er het limoensap over, kruiden met pezo en de geraspte limoenschil, koriander en honing eronder mixen.
  3. Blancheer de sugarsnaps 2 minuten in zout water, laat schrikken onder koud water (om de kleur te behouden).
  4. Halveer de kerstomaatjes en was de waterkers.
  5. Meng de 4 el ollijfolie, de balsamico en het citroensap tot een vinaigrette, kruiden met pezo.
  6. Giet deze over de sugarsnaps, waterkers en kerstomaatjes.
  7. Kruid het vlees met peper en bak het 6 à 8 minuten aan iedere zijde in olijfolie.
  8. Leg het vlees op 4 warme borden, kruiden met zeezout en opdienen met de avocadodip en het slaatje van sugarsnaps en gebakken krielaardappeltjes.
  9. Wat drinken wij hierbij: een Cabernet Sauvignon, of een Medoc, of een Spaanse Rioja, of een Italiaanse Vino nobile di Montepulciano.
Victor S.