Gegrilde lamskoteletten, groenten, krielaardappelen met pijnboompitten

290 55 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 1 eetlepel Solo
  • 1 bosje verse koriander
  • peper en grof zeezout
  • zuiderse groenten naar keuze (venkel kleine courgettes aubergine paprika verse u
  • 16 lamskoteletjes
  • 350 g ongeschilde krielaardappel
  • 4 eetlepels extra vergine olijflie
  • een handvol pijnboompitten
  • 4 eetlepels tapenade
  1. Spoel de aardappelen en droog ze af.
  2. Kook ze halfgaar in de schil en laat afkoelen.
  3. Bak ze nadien in de Solo.
  4. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge pan en doe ze bij de aardappelen.
  5. Hak de verse koriander fijn, doe bij de aardappelen en kruid met peper en grof zeezout. Houd warm.
  6. Maak de groenten schoon en snij ze in individuele porties.
  7. Bestrijk ze met olijfolie en grill ze op de barbecue.
  8. Grill tegelijkertijd gedurende enkele minuten de lamskoteletjes, die vooraf eventueel werden gemarineerd in olijfolie met fijngehakte gedroogde Spaanse peper en knoflook.
  9. Verdeel de tapenade over de groenten, schik op de borden met de lamskoteletjes en de aardappelen.
Solo