gegrilde lamsfilet met knoflookrijst en jonge worteltjes

9 20 3 5
Aantal personen:
  • 2 builtjes rijst
  • 4 st lamsfilet
  • 1 bundeltje jonge worteltjes
  • 4 teentjes look
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 eetlepel saké of limoensap
  • 1 takje thijm
  • 1 eetleppel honing
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 potje ketjap (zoetzure saus kan ook)
  1. fruit in hete pan met olie de knoflook en de rijst even aan
  2. giet daarna de helft van de kippenbouillon erover en laat sudderen tot vocht is ingekookt
  3. maak de worteltjes schoon en snijd ze in staafjes van 4 a 5 cm
  4. kook ze beetgaar in de rest van de kippenbouillon
  5. met de thijm,honing en klontje boter
  6. grill of bak de lamsfilet kort in 5 min max langs beide kanten kleur
  7. schik de rijst op bordje met worteltjes en schik er de lamsfilet in stukjes over
  8. laat je smaken!!
hildeke3105