Gegrilde kippenlapjes op z'n koreaans

28 30 0 5
Aantal personen:
  • 600 gr kippenlapjes
  • 1 dl sojasaus
  • sap van 2 limoenen
  • 1 eetlepel knoflook, gehakt
  • 1 eetlepel chilisaus met look
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 12 blaadjes kropsla
  • 1 appel, geschild , in blokjes gesneden
  • 1 mango, geschild, in blokjes gesneden
  • 4 jonge uien
  1. Meng in een kom de sojasaus, het limoensap, de look en de chilisaus. Verdeel de marinade in twee.
  2. Marineer de kip in één deel gedurende 10 min. Zet het tweede deel van de marinade opzij.
  3. Verwarm de grill voor.
  4. Smeer de grill met behulp van een borsteltje in met olijfolie. Gril de kippenlappenlapjes, gedurende 1 min aan elke kant.
  5. Meng in een slakom de appel-en mangoblokjes met de jonge uien
  6. Verdeel de gegrilde kippenlapjes over de blaadjes kropsla, samen met de chutney van appel en mango. Dien op met het tweede deel van de marinade in een aparte sauskom
  7. Lekker met basmati rijst
doreen_1