Gegrilde kip met citroensaus

11 60 Lage moeilijkheid 0 5
Aantal personen:
  • 4 kippenpoten
  • zout
  • gemalen verse peper
  • 6 citroenen, het sap
  • 0.5 dl Bertolli olijfolie classico
  • 1 el Bertolli Aceto Balsamico de Modena
  • 1 teentje
  • 1 el gedroogde oregano
  • 0.5 bosje fijngehakte peterselie
  • 1 el kappertjes
  1. Verwarm de oven voor op 240ºC of op de grillstand. Halveer de kippenpoten (in 4 drumsticks en 4 billetjes) en bestrooi ze met zout en peper. Meng in een kom het citroensap met de olie, balsamico azijn, uitgeperste knoflook en oregano.
  2. Leg de stukken kip met de velkant naar beneden op een ingevette bakplaat en rooster de kip ca. 15 minuten. Draai de kipdelen om en rooster ze nogmaals 15 minuten totdat het vel lekker krokant is.
  3. Meng de kipdelen met het citroenmengsel. Haal ze uit het mengsel en leg de kip met de velkant naar boven, terug op de bakplaat in de oven en houd ze warm op 160ºC.
  4. Kook intussen het citroenmengsel tot de helft in en voeg de peterselie en de kappertjes toe. Leg de kipstukken op een serveerschaal en schenk de citroensaus erover.
Solo
Meer inspiratie

GevogelteHoofdgerecht