Gegrilde kip in pesto met geroosterde groenten

49 40 Lage moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 4 kipfilets
  • 1 pot Bertolli pesto verde
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 1 winterwortel
  • 1 rode ui
  • 1 klein potje zwarte olijven
  • paar takjes tijm
  • Bertolli extra vergine olijfolie
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Maak de kipfilets schoon en kerf met een scherp mes de bovenkant van elke filet drie keer in. Maak een pestodressing door in een kommetje de pesto met wat extra vergine olijfolie te mengen. Wrijf de bovenkant van de kipfilets hier overvloedig mee in en wrijf ook wat dressing in de inkervingen.
  2. Maak vervolgens de paprika’s, de rode ui en de winterwortel schoon en snijd ze in grove stukken. Doe alle groenten in een ovenschaal en pers daar het teentje knoflook over uit. Rits de blaadjes tijm van de takjes en strooi ze over de groenten. Besprenkel vervolgens de groenten ruim met olijfolie en roer alles even kort door elkaar. Leg de kipfilets boven op de groenten en dek de schaal af met aluminiumfolie.
  3. Zet de ovenschaal 30 minuten in de oven, waarvan de laatste 10 minuten zonder folie. Serveer het gerecht in een grote schaal en geef er spaghetti bij.
Solo