Gegrilde kalkoenfilet met tarwesalade en gegrilde rode ui

62 80 Lage moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • Voor de kalkoenfilet:
  • 4 kalkoenfilets
  • 2 el Solo Vloeibaar
  • 1 handvol verse dragon, platte peterselie
  • roze peperbolletjes
  • vers gemalen peper
  • grof zeezout
  • Voor de tarwesalade:
  • 150 g tarwekorrels
  • bouillon
  • 1 handvol dadels
  • 15 gele kerstomaatjes
  • 2 el dragon
  • 2 el bieslook
  • Voor de gegrilde rode ui:
  • 1 rode ui
  1. Marineer de kalkoenfilet: Snijd de kalkoenfilet overlangs in fijne plakjes en meng ze met de Solo vloeibaar, de verse kruiden, de roze peperbolletjes, peper en zout. Laat een uur marineren in de koelkast.
  2. Maak de tarwekorrels klaar in de bouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ze afkoelen. Snijd de dadels in reepjes en de kerstomaatjes in stukjes. Meng ze door de afgekoelde tarwe en werk af met gesnipperde dragon en bieslook. Zet de kom in de koelkast.
  3. Schil de rode ui en snijd hem in dikke plakken.
  4. Grill de kalkoen en de rode ui. Haal de kalkoenplakjes uit de marinade en verhit een grillpan. Grill de kalkoenplakjes aan alle kanten mooi goudbruin en laat ze even rusten.
  5. Serveer met de tarwesalade.
Solo
Meer inspiratie

GevogelteHoofdgerechtLente