Gegrilde kalfslapjes met een citroensausje en kruidige couscous

1432 35 Gemiddelde moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 600 g kalfslapjes
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 teentje look, versnipperd
  • 2 takjes tijm
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 150 g Fijne couscous
  • 2 dl kipbouillon
  • 2 eetlepels dragon, gehakt
  • 1 prei
  • 1 eetlepel Solo light Vloeibaar
  1. Meng het citroensap met gehakte tijm, look en olijfolie, peper en zout en laat daarin de lapjes minstens 10 minuten marineren.
  2. Doe de couscous in een kom en voeg er Solo, peper, zout en gehakte dragon bij en overgiet met hete kippenbouillon tot de couscous juist onder staat.
  3. Dek de kom af met een deksel of handdoek en laat de couscous zwellen.
  4. Was de prei en snij hem in zeer fijne stukjes. Stoof hem gaar in de Solo met peper en zout gedurende 5 minuten .
  5. Roer de couscous los met een vork.
  6. Gril net voor het serveren de kalfslapjes en serveer ze samen met de kruidige dragon couscous.
Solo