GEGRILDE KABELJAUW MET SALSA VERDE

191 20 4 5
Aantal personen:
  • 2 kleine courgettes
  • 1 eetlepel Solo Light
  • 1/2 bos basilicumblaadjes
  • 4 kabeljauwmoten?
  • 1/2 krop sla, geplukt??
  • Voor de salsa verde
  • 4 ansjovisfilets, fijngesneden?
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden?
  • 2 eetlepels fijngesneden dragon
  • 2 eetlepels fijngesneden bladpeterselie?
  • 6 eetlepels fijngesneden basilicum?
  • 2 eetlepels kappertjes?
  • 4 eetlepels olijfolie?
  • 100 ml citroensap
  1. Meng voor de salsa verde de ansjovis, look, dragon, peterselie, basilicum, kappertjes, olijfolie en het citroensap onder elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Schaaf de courgette met een mandoline in lange dunne plakken. Blancheer ze 2 minuten in kokend water met zout. Spoel af met koud water en dep ze droog.
  3. Verhit in een pan de Solo Light op een laag vuurtje en bak de courgettes erin. Voeg de basilicumblaadjes toe en schep om. Breng op smaak met zout en peper.??
  4. Dep de kabeljauw droog, en bestrooi de moten met zout en peper. Verhit een grillpan en gril ze 5 à 8 minuten (hangt af van de dikte van de moten). Gaar ze eventueel nog even na in een warme oven op 180º C.?
  5. Schep een lepel van de salsa verde door de sla. Verdeel die over de borden, met daarop ook de courgette en de vismoten. Sprenkel de rest van de salsa verde ernaast.
Stéphanie B