Gegrilde goudbrasem met gestoofde mini-artisjokken en salie

31 50 Lage moeilijkheid 0 5
Aantal personen:
  • 4 blaadjes verse salie
  • 4 schoongemaakte, maar niet ontschubde goudbrasems van ongeveer 300 g elk
  • grof zeezout
  • 4 eetlepels Solo
  • zout
  • 12 mini-artisjokken
  • citroensap
  • peper
  1. Snij het stengelgedeelte en de bovenste bladeren van de mini-artisjokken en stoof ze meteen in de Solo.
  2. Doe er een flinke scheut versgeperst citroensap bij, zodat ze niet bruin kleuren.
  3. Laat zachtjes gaar stoven, eventueel met wat water erbij, en kruid op het einde met peper, zout en de fijngehakte salieblaadjes.
  4. Strijk de goudbrasem in met Solo en grill hem (met de schubben) gedurende een 8-tal minuten op de barbecue.
  5. Serveer met de artisjokken en eventueel wat mayonaise of aïoli. Werk af met wat grof zeezout.
Solo