Gegrilde dorade met courgetteblokjes en mousseline van pompoen & sinaasappel

249 30 Gemiddelde moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • Doradefilets:
  • 4 doradefilets zonder graten
  • 30 g Solo Vloeibaar
  • 30 g Solo
  • Pompoenmousseline:
  • 50 g Solo
  • 20 cl Solo Vloeibaar
  • 0.5 pompoen (à 500 g)
  • 1 sjalot
  • enkele takjes verse tijm
  • sap van 1 sinaasappel
  • 20 cl water
  • Courgetteblokjes
  • 5 cl Solo Vloeibaar
  • 2 courgettes
  • Vinaigrette:
  • 2 tomaten
  • 4 eetlepels basilicum
  • 20 cl olijfolie
  • 15 cl balsamicoazijn
  • peper en zout
  1. Vinaigrette
  2. Snij de ontpitte tomaten in kleine blokjes en voeg er de grof gehakte basilicum, de olijfolie, de balsamicoazijn en peper en zout aan toe.
  3. Pompoenmousseline
  4. Laat de sjalot zweten in Solo Vloeibaar. Voeg er de grof gesneden stukken pompoen en de tijm aan toe.
  5. Giet het sinaasappelsap en het water over de pompoen en laat 25 minuten koken. Laat uitlekken, voeg 50 g Solo, peper en zout toe en mix alles.
  6. Courgetteblokjes
  7. Snij de courgettes in kleine blokjes. Bak de blokjes in 5 cl Solo Vloeibaar en kruid met peper en zout.
  8. Bak de doradefilets langs elke kant met 15 cl Solo. Dresseer alles op de borden en versier met een blaadje basilicum.
Solo