Gegrilde croustillham met ananas en geroosterde aardappelen

4 45 0 5
Aantal personen:
  1. Ingrediënten:
  2. 8 plakken ham van elk
  3. 75 gram (600 gr totaal)
  4. 8 schijven ananas
  5. 1 theelepel kruidnagelpoeder
  6. 1 theelepel kerriepoeder
  7. 4 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
  8. olie
  9. 1200 gram krieltjes
  10. zeezout
  11. olijfolie
  12. Bereiding:
  13. Laat de ananas uitlekken. Meng 4 eetlepels olie met het kruidnagelpoeder en kerriepoeder en strijk dit over de ananas. Vet het rooster van de grill in en leg de schijven erop. Schuif de ananasschijven 10 centimeter onder de warmte­bron. Gril de schijven 5 minuten aan elke kant. Strooi er, nadat de ananas omgedraaid is, basterdsuiker over en laat alles mooi bruin grillen. Giet een laagje olijfolie in een brede, hoge pan en zet dit op het vuur zodat de olie goed heet wordt. Strooi grof gemalen zeezout over de aardappeltjes en schep ze vervolgens in de hete olie. Bak ze rondom tot ze gaar en bruin zijn. Leg de ham en ananas mooi op een bord. Serveer het met de geroosterde aardappelen.
  14. Tip: Indien u de ham liever warm eet bij dit gerecht, kunt u ook de hamplakken eventjes onder de grill leggen.
Theoke_1