Gegrild kabeljauwhaasje met meloensaus

470 35 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 1 meloen
  • 0.25 l visbouillon
  • 0.25 l room
  • kerriepoeder
  • scheutje cognac
  • scheutje pineau des Charentes
  • peper en zout
  • koude Solo
  • 600 g kabeljauwhaasje
  • bieslook
  • kervelblaadjes
  1. Haal uit de meloen 32 kleine bolletjes die je apart houdt.
  2. Kook de rest van het meloenvruchtvlees gaar in de visbouillon.
  3. Voeg er de room aan toe en laat inkoken.
  4. Pureer en zeef, zodat je een gladde saus bekomt.
  5. Voeg er kerrie, cognac, pineau de charentes aan toe.
  6. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
  7. Werk het af met klontjes Solo.
  8. Wrijf de haasjes in met peper en zout.
  9. Verhit een grillpan en bak ze aan beide kanten 3 à 4 minuten.
  10. Schik ze nadien op de warme borden.
  11. Nappeer de meloensaus langs de vis en verdeel de bieslooksprietjes en meloenbolletjes over het bord.
  12. Leg een paars viooltje bovenaan en werk het geheel af met kervel.
Solo