Gegratineerde zeebaars met Emmental Grand Cru

60 25 Gemiddelde moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 600 g zeebaarsfilet
  • 2 wortels
  • 2 rapen
  • 2 aardappelen
  • 4 spinazieblaadjes
  • 200 g Emmental Grand Cru, grof geraspt
  • zout en peper
  • dille
  • 20 g Solo
  • 20 g bloem
  • 30 cl melk
  • 1 eigeel
  • nootmuskaat
  1. Schik de filets ze naast mekaar in een ovenschotel.
  2. Maak de groenten schoon en snij ze in julienne (fijne reepjes).
  3. Maak kleine bundeltjes die je in een blad spinazie rolt en vastmaakt met een wortelreepje.
  4. Dompel de bundeltjes ongeveer 5 minuten in kokend water.
  5. Bereid de saus.
  6. Begin zoals bij een bechamelsaus: smelt de Solo op zacht vuur, voeg al roerend de bloem toe en giet de melk erbij. Kruid met muskaat, zout en peper.
  7. Haal de pan van het vuur en voeg het losgeklopt eigeel aan de saus toe.
  8. Warm de saus licht op en meng met 50 g Emmental Grand Cru.
  9. Hou de saus warm op laag vuur.
  10. Giet 3 tot 4 eetlepels saus over de zeebaarsfilets en verdeel er de rest van de Emmental Grand Cru over.
  11. Zet de filets 8 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.
  12. Plaats ze nadien nog 2 min. onder de grill om de filets te gratineren.
  13. Schik de gegratineerde zeebaarsfilets samen met de groenten, de saus en enkele verse takjes dilleop de borden.
Solo