Gegratineerde visschelp

29 30 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 2 stengels selder
  • 2 wortelen
  • 200 g witte visfilets (zoals tarbotfilet)
  • 6 Sint-Jacobsvruchten
  • 1 zakje droge saus Knorr Hollandaise
  • 1 à 2 el vloeibare margarine Solo
  • 125 g margarine (vast)
  1. Maak de groenten schoon, was ze en snijd ze diagonaal in stukjes. Snijd de visfilet in blokjes en maak de Sint-Jacobsvruchten schoon.
  2. Bak de groenten kort aan in de vloeibare margarine, giet er 200 ml water bij en kook ongeveer 5 minuten. Haal de groente er uit en laat ze uitlekken.
  3. Doe de vis en de Sint-Jacobsvruchten in het kookvocht van de groente en laat ongeveer 2 minuten staan. Haal ze er uit en verdeel ze samen met de groenten over 3 schaaltjes of schelpen.
  4. Strooi de inhoud van het zakje Hollandaisesaus in de afgekoelde visbouillon en breng langzaam aan de kook onder voortdurend roeren. Zet het vuur lager en voeg geleidelijk de margarine in kleine stukjes toe.
  5. Lepel de saus over vis en de groenten en gratineer kort onder een voorverwarmde grill.
  6. Smakelijk !
Knorr