Gegratineerde uiensoep

9 40 5 5
Aantal personen:
  • 500 gr witte uien
  • 60 gr solo, bakken en braden
  • 1 teentje knoflook
  • 1 liter kippenbouillon, blokje
  • 1 el bloem
  • 100 gr vers geraspte gruyère
  • 1 stokbrood
  • mespunt cayennepeper
  • peper&zout (pezo)
  1. Pel de uien en snij ze in dunne ringen.
  2. Pel het teentje knoflook en hak fijn.
  3. Los het blokje kippenbouillon op in een kommetje heet water.
  4. Kook 1 liter water en giet daar het kommetje kippenbouillon bij.
  5. Verhit de solo in een kookpot en bak de uien en knoflook onder deksel tot ze zacht en glazig zijn.
  6. Strooi de bloem over de uien, roer even en laat alles lichtjes bruin worden.
  7. Giet de hete kippenbouillon over de uien en breng op smaak met pezo en een weinig cayennepeper.
  8. Breng aan de kook en laat 25 minuten zachtjes pruttelen.
  9. Snijd het stokbrood in een twaalftal dunne sneetjes en rooster ze knapperg onder de grill.
  10. Verdeel de soep over 4 vuurvaste soepkommen, leg er geroosterde sneetjes stokbrood op en bestrooi met gruyère.
  11. Gratineer de soep onder de grill tot de kaas een goudbruin korstje heeft.
  12. Serveer goed warm met een stukje stokbrood.
Victor S.
Meer inspiratie

FransSoepVoorgerechtWinter