Gegratineerde uiensoep

7 35 4 5
Aantal personen:
  • 500 gram uien
  • 2 el bloem
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • 1 liter water
  • 4 sneetjes geroosterd brood
  • 50 gram hoeveboter
  • 100 gram geraspte gruyère
  • zout
  • peper
  1. 1: Breng het water met de bouillonblokjes aan de kook.
  2. 2: Schil de uien en snijd ze in fijne ringen.
  3. 3: Stoof de uien in de boter in een kookpan tot ze glazig zijn.
  4. 4: Strooi de bloem er bovenop en laat bruinen.
  5. 5: Giet er vervolgens de bouillon overheen.
  6. 6: Breng aan de kook, draai het vuur lager en laat 20min pruttelen.
  7. 7: Voeg zout en peper naar smaak toe.
  8. 8: Zet de oven op 200°C.
  9. 9: Verdeel de soep over 4 ovenvaste soepkommen.
  10. 10: Leg een sneetje geroosterd brood boven op de soep en strooi de gruyère er royaal overheen.
  11. 11: Laat in de oven onder grill gratineren tot er een goudbruin korstje is ontstaan.
  12. 12: Dien onmiddellijk op.
Jiri
Meer inspiratie

FransSoepVoorgerechtWinter