Gegratineerde scholrolletjes met ovenpeentjes

0 25 1 5
Aantal personen:
  • 1 bos bospeentjes
  • 4 scholfilets van 150 grm
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl grof zeezout
  • 125 ml crème fraîche
  • 2 tl mierikswortel ( potje)
  • 100 gr geraspte jonge kaas
  • 1 el fijngehakte dille
  • 300 gr witte rijst
  • Extra: bakplaat bekleed met bakpapier, ingevette ovenschaal
  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC.
  2. Snijd de peentjes van de bos; laat een stukje van 2 cm groen aan de peentjes zitten.
  3. Schrap ze of schil ze met een dunschiller.
  4. Halveer dikke penen in de lengte.
  5. Schep de worteltjes op de bakplaat om met de olijfolie.
  6. Strooi er het zeezout over.
  7. Rooster ze in de voorverwarmde oven in 25 minuten beetgaar.
  8. Snijd de scholfilets in de lengte door.
  9. Bestrooi de filets met zout en peper naar smaak en rol ze op.
  10. Steek een cocktailprikker door de visrolletjes en zet ze in een ovenschaal.
  11. Meng de crème fraîche met de mierikswortel, de kaas en de dille.
  12. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  13. Verdeel de mieriksroom over de scholrolletjes.
  14. Zet de ovenschaal de laatste 15 minuten bij de peentjes in de oven.
  15. Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen.
  16. Verdeel de scholrolletjes met de bospeentjes over 4 borden. Geef er de rijst bij.
  17. De combinatie van vis en peen was nog nooit zo lekker!
  18. BRON Vriendin.nl
Love to Cook