Gegratineerde pladijs met spinazie

4 45 2 5
Aantal personen:
  • 16 pladijsfilets
  • 200 gr verse spinazie
  • 500 gr bloemige aardappelen
  • melk
  • solo, bakken en braden
  • bloem
  • 80 gr gemalen gruyère
  • solo vloeibaar
  • nootmuskaat
  • peper&zout (pezo)
  1. Schil de aardappelen en kook ze gaar in lichtgezouten water, giet af en laat drogen op het gedoofde vuur.
  2. Plet de aardappelen met een pureestamper, doe er vervolgens 1 el solo en melk bij tot je een smeuïge puree hebt, afkruiden met nootmuskaat en pezo.
  3. Smelt 2 eetlepels solo in een pan en voeg er 3 eeetlepels bloem aan toe, roer totdat je een roux bekomt.
  4. Laat kort bruinen en voeg er al roerend melk aan toe tot je een nog vloeibare saus hebt, laat kort koken, voeg dan de helft van de kaas toe.
  5. Spoel de spinazie en laat uitlekken.
  6. Stoof de spinazie in 2 eetlepels solo, roer daarna de spinazie door de aardappelpuree.
  7. Verwarm de oven voor op 180┬░.
  8. Vet een ovenschotel in met solo vloeibaar en doe de puree in de ovenschotel, leg er de pladijsfilets op, nappeer met de kaassaus en strooi er de resterende kaas over.
  9. Laat ongeveer 20 minuten garen in de oven, of tot je een bruin korstje hebt.
Victor S.