Gegratineerde penne met gehakt

11 30 4 5
Aantal personen:
  • 600 g rundsgehakt
  • 750 g penne
  • 3 bouillonketeltjes vlees van Knorr
  • 2 uien
  • 100 g parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 blik gepelde tomaten in partjes
  • 1 wortel
  • 1 teentje knoflook
  • 2 sl olijfolie
  • 100 ml room
  1. Verwarm je oven voor op 190°C.
  2. Laat water koken voor de pasta en voeg er 3 Knorr Bouillonketeltjes Vlees aan toe.
  3. Bereid de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
  4. Giet de pasta af.
  5. Snij de ui, de wortel en de look fijn.
  6. Doe 2 soeplepels olijfolie in een pan. Bak het gehakt samen met de groenten. Voeg ook het blik gepelde tomaten toe.
  7. Laat een tiental minuten sudderen.
  8. Meng de pasta met de saus.
  9. Giet alles in een ovenschotel.
  10. Meng de room met de geraspte kaas en giet dit mengsel over de pasta.
  11. Plaats de pasta gedurende 10 minuten in de oven of tot de bovenkant gegratineerd is.
britty_