Gegratineerde pasta met shiitake

10 20 0 5
Aantal personen:
  • 300 gr penne
  • 1 ui, gepeld en versnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gepeld en versnipperd
  • 2 el solo, bakken en braden
  • 500 gr shiitake
  • 1/2 bosje peterselie, fijn gehakt
  • 3 eieren
  • 50 ml room
  • 100 gr geraspte jonge kaas
  • 100 gr geraspte parmezaanse kaas
  • nootmuskaat
  • peper&zout (pezo)
  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Fruit de ui en de knoflook aan in 2el hete solo, voeg de paddenstoelen toe en bak ze ongeveer 5 minuten, kruid met pezo. Voeg de laatste minuut de gehakte peterselie toe aan de paddenstoelen.
  3. Klop de eieren los met de room en doe er 2/3 van de kaas bij, kruid met nootmuskaat en pezo.
  4. Giet de pasta af en laat even droog stomen, voeg hem toe aan de paddenstoelen.
  5. Schep alles in een ovenschaal en roer er het eimengsel doorheen.
  6. Bestrooi met de rest van de kaas en laat even gratineren onder de grill.
Victor S.