Gegratineerde pasta met groenten en tonijn

35 40 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 300 g pasta (penne of macaroni)
  • 1 Knorr Bouillonketeltje Groenten
  • 100 g diepgevroren groene boontjes
  • 2 ajuinen
  • 2 tomaten
  • 2 soeplepels olijfolie
  • 1 blik van 400 g tonijn natuur
  • 1 ei
  • 20 cl room
  • 10 g margarine
  • 70 g geraspte comtékaas
  1. Warm de oven voor op 200°
  2. Laat de pasta gedurende 10 minuten in een grote kom water met het groentebouillonketeltje koken.
  3. Laat de pasta uitlekken en leg ze in een schaal.
  4. Laat de groene boontjes gedurende 8 minuten in een kom met gezouten water koken, laat ze uitlekken en voeg ze toe bij de pasta.
  5. Maak de ajuinen schoon en hak ze fijn.
  6. Snij de tomaten in grote blokjes. Fruit alles gedurende 5 minuten in een pot met 2 soeplepels olie.
  7. Laat de tonijn uitlekken en verbrokkel de tonijn.
  8. Giet de tonijn in de pot en laat nog 2 minuten koken. Kruid met peper van de molen. Meng het geklopte ei met de room.
  9. Meng alle ingrediënten en de room in de schaal. Vul een beboterde ovenschotel met het mengsel.
  10. Besprenkel met kaas en bak 20 minuten in de oven. Kijk af en toe of het goed bakt.
Knorr
Meer inspiratie

ItaliaansPastaHoofdgerecht