Gegratineerde oesters met een frisse pasta

3 60 5 5
Aantal personen:
  • 1,5 courgettes
  • 2 el Solo vloeibare margarine
  • 3 teentjes look
  • handvol koriander
  • handvol basilicum
  • 1 sap van limoen
  • 12 oesters
  • 2 sjalotten
  • 1 glas cava
  • 200ml room
  • parmezaan
  • 120gr tagliatelle
  1. Verwarm je oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de courgette met de mandoline in plakjes en grill met Solo in de pan.
  3. Snijd daarna de courgette in reepjes en marineer (marinade: scheutje olijfolie, 3 tenen look, handvol gesneden koriander, hand gesneden basilicum, sap van 1 limoen).
  4. Kuis de oesters en vang het vocht op.
  5. Maak de cava-saus. Doe de Solo in de kookpot, voeg de gesnipperde sjalotten toe en fruit ze tot ze mooi goudbruin zijn, daarna blussen met het gezeefd oestervocht, sap van 1 limoen, een glas cava en 200ml room. Alles laten inkoken tot een smeuïg sausje. Bijkruiden met zout en peper.
  6. Leg de gekuiste oesters in de bodemschelp op een ovenschaal en schenk er een lepel cavasaus over. Rasp er parmezaan over voor een mooie goudgele korst.
  7. Zet de oesters in de oven. Na 4 min zet je de grill aan en wacht je tot er een mooie korst op komt.
  8. Gelijktijdig kook je de verse tagliatelle af. De gemarineerde courgette kan je ook even weer in de grillpan opwarmen zodat alles gelijktijdig warm geserveerd kan worden.
  9. Schep te tagliatelle op een bord met daarover de gemarineerde courgette.
  10. Werk de oesters af met wat bieslook en serveer.
Miette