Gegratineerde mosselen met saffraan

78 30 3 5
Aantal personen:
  • 1 kg mosselen
  • 1 takje selder
  • 1 wit van prei
  • 2 wortelen
  • 2 tomaten
  • boter
  • 1 dl droge witte wijn
  • 3 eiwitten
  • 2 eetlp gemalen parmezaanpoeder
  • peper & zout
  • enkele saffraandraadjes
  1. Was de mosselen, snij de selder, prei en wortels in rondjes en snij de tomaten in 4 haal de pitjes eruit en snij in dobbelsteentjes.
  2. Stoof de groentjes in een hoge pot aan in een beetje boter, voeg de witte wijn toe en vervolgens de uitgelekte mosselen.
  3. Kruid met peper en voeg de saffraandraadjes toe.
  4. Zet het deksel op de pot en laat gedurende 10 minuten koken, schud de mosselen regelmatig op.
  5. Haal de mosselen uit de schelp als ze klaar zijn en verdeel de groentjes over de glaasjes en schik hierboven de mosselen.  
  6. Klop het eiwit op met een snuifje zout en strooi er als laatste het parmezaanpoeder bij.
  7. Verdeel het eiwitschuim over de mosselen en laat gedurende 5 minuten gratineren onder een hete gril.
  8. Serveer onmiddellijk.
  9. In plaats van eiwit kun je dit ook vervangen door een velletje bladerdeeg......
  10. het rondje moet wel groter zijn dan het kommetje anders kun je dit niet met eigeel aan het kommetje kleven.
  11. Smakelijk!
Di-Ni-Sa