Gegratineerde mosselen met kerrie en jonge spinazie

110 25 Gemiddelde moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 1 ui
  • Solo
  • 1 stoofselder gesneden
  • 1 takje tijm
  • 2 dl droge witte wijn
  • 2 kg mosselen
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 koffielepel honing
  • 2 eetlepels batida de coco
  • 3 dl room
  • 0.5 appel in dobbelsteentjes
  • 1 tomaat, in dobbelsteentjes
  • 500 g jonge spinazie
  • zout en peper
  1. Smelt de Solo en fruit de uisnippers en de stoofselder zonder ze te laten kleuren.
  2. Voeg de tijm toe en blus met de wijn.
  3. Voeg de mosselen toe en bedek de pan met een deksel.
  4. Schud de mosselen geregeld om, zodat ze gelijkmatig gaar worden.
  5. Als de mosselen helemaal open zijn, zijn ze gaar.
  6. Neem de mosselen uit de pan en haal ze uit de schelp.
  7. Giet het vocht door een zeef.
  8. Laat het kerriepoeder oplossen in een klontje Solo en blus het met het kookvocht van de mosselen.
  9. Voeg de honing en de batida de coco toe en laat het mengsel tot één derde inkoken.
  10. Voeg er 2/3 van de room aan toe en laat verder inkoken tot er een dikke saus is ontstaan.
  11. Voeg aan deze saus vlak voor het gratineren de rest van de room opgeklopte toe.
  12. Stoof de spinazie in de Solo en breng ze op smaak met zout en peper.
  13. Leg de spinazie op een keukendoek om het onnodige vocht te verwijderen.
  14. Leg de spinazie in het midden van een warm bord en verdeel de mosselen over de spinazie.
  15. Maak de saus af met de blokjes appel en tomaat en giet ze over de mosselen.
  16. Zet de borden onder de grill en laat de saus lichtjes karameliseren
Solo