gegratineerde macaroni met maïs, paprika en citroen

4 0 0 5
Aantal personen:
  • 250 g macaroni
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 2 stengels prei
  • sap van 1 citroen
  • 275 g maïskorrels, uitgelekt gewicht
  • 100 g gemalen kaas
  • 75 g solo
  • 75 g bloem
  • 7,5 dl melk
  • 1 kl dragon
  • paneermeel
  • peper
  • zout
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Breng gezouten water aan de kook en kook hierin de macaroni gaar. Giet af en laat uitlekken.
  3. Pel en snipper intussen de ui en de knoflook. Snijd de paprika in blokjes. Snijd de prei in ringen.
  4. Smelt de solo en stoof daarin de ui glazig.
  5. Voeg de knoflook, de paprika en de dragon toe en stoof tot de paprika bijna zacht is.
  6. Voeg de prei toe en stoof alles gaar.
  7. Voeg de maïs toe en laat nog even meestoven.
  8. Strooi de bloem over de groenten, roer even en giet er dan de melk bij.
  9. Blijf roeren terwijl het mengsel op kookpunt komt. Neem de pan van het vuur, giet het citroensap erbij, meng de kaas erdoor en breng de saus op smaak met peper en zout.
  10. Roer de kaassaus door de macaroni.
  11. Schep alles in een ingevette ovenschaal, strooi er wat peneermeel over en gratineer de schaal 30 minuten in de oven.
sofied