Gegratineerde kreeft

24 30 0 5
Aantal personen:
  • 4 kreeften (diepvries) ontdooid
  • 1 citroen schoongeboend
  • 12 el olijfolie extra vierge
  • 8 el geraspte parmezaanse kaas
  • 2 teentjes look uitgeperst
  • peper & zout
  1. Zet de grill van de oven aan (op de hoogste stand). Leg de eerste kreeft verticaal met de kop van je af op zijn buik op een grote plank. Neem een groot, scherp mes en zet het puntje van het mes in het kuiltje bovenop de kop, tussen de ogen, zodat het mes grip heeft. Snijd de kreeft 1 keer in de lengte doormidden. Snijd de overige kreeften op dezelfde manier doormidden. Verwijder het darmkanaal, spoel de kreefthelften af onder de koude kraan en dep droog met keukenpapier. Verwijder met een hakmes de bovenste helft van de schaal van de scharen. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng de olie met 2 el citroenrasp, 2 el citroensap, de kaas en de knoflook. Voeg naar smaak peper en zout toe. Leg de kreeften met de open kant naar boven op een bakplaat. Verdeel de dressing over de kreeften en zet ze 6-7 min. bovenin de oven, maar niet direct onder de grill. Serveer direct.
Sambaatje