Gegratineerde Koolrabbi

6 45 0 5
Aantal personen:
  • 1 Koolrabbi
  • 30 gram boter
  • 30 gram bloem
  • 20 dl kookvocht
  • 30 dl melk
  • 400 gram gekookte hesp
  • 2 eieren
  • 30 gr gemalen kaas
  • Zout
  • Peper
  • Nootmuskaat
  • Kaas om te gratineren
  1. - Schil de koolrabbi.
  2. - Snijd in blokjes, niet te groot en niet te klein.
  3. - Kook gaar in gezouten, kokend water.
  4. - Giet af en bewaar het kookvocht.
  5. - Maak een roux van de boter en de bloem. ( Dus van het vuur af )
  6. - Giet er wat kookvocht bij tot de roux volledig opgenomen is.
  7. - Voeg nog wat vocht toe en zet op een vuurtje.
  8. - Doe er de melk bij.
  9. - Maak een stevige bechamelsaus want de rabbi heeft nog vocht in zich.
  10. - Neem van het vuur af en voeg de kaas toe.
  11. - Snijd de ham in stukjes en voeg toe aan de saus, alsook de koolrabbi en de geplette hardgekookte eieren.
  12. - Doe dit mengsel in een vuurvaste schotel en laat gratineren onder de ovengril.Serveren : Dien op met aardappelpuree. Gegratineerd onder de ovengrill.
flikketair