Gegratineerde kipfilet in aspergecrème

35 30 Lage moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 4 eetlepels vloeibare margarine
  • 4 kleine kipfilets (à ca. 125 g)
  • 300 g tagliatelle
  • 4 boterhammen (niet al te vers)
  • 1 blik Knorr Aspergecrèmesoep
  • 600 g spinazie
  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een lage ovenschaal in met margarine. Leg de kipfilets naast elkaar in de schaal. Zet de schaal in de oven en laat de kipfilet 10 min. voorgaren.
  2. Kook ondertussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Afgieten en laten uitlekken. Verkruimel de boterhammen (met de hand of in een keukenmachine).
  3. Verwarm de soep volgens de aanwijzingen op de verpakking maar voeg 1/3 minder water toe. Roer de helft van de broodkruimels erdoor. Meng de rest van het broodkruim met 2 el vloeibare margarine.
  4. Neem de schaal met kip even uit de oven. Schep de aspergecrème over de kip, strooi het broodkruim erover, zet de schaal nog 15 min. in de oven.
  5. Verwarm 1 ½ el margarine in een wok en roerbak hierin de spinazie: eerst 1/3 van de spinazie 1-2 min. omscheppen om de spinazie te laten slinken, dan nog 1/3 toevoegen en 1-2 min. roerbakken en vervolgens dan de rest toevoegen en 1-2 min. roerbakken. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  6. Verdeel de tagliatelle en spinazie over 4 borden, schep de gegratineerde kipfilet met saus ernaast.
Knorr