gegratineerde kip met mozarella

25 50 4 5
Aantal personen:
  • 4 kippenbouten
  • 4 plakken parmaham
  • 2 bolletjes mozarella (uitgelekt)
  • 2 blikken tomatenblokjes (elk 400 g)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 12 salieblaadjes
  • 3 koffielepels suiker
  • olijfolie
  • peper en zout
  • nootmuskaat
  1. Verwarm de oven voor op 200° C.
  2. Bak de kippenbouten op hoog vuur goudbruin in olijfolie. Laat nog 20 minuten garen op zacht vuur, draai ze na 10 minuten om. Laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Pel ui en knoflook en hak fijn. Stoof glazig in 3 el olie. doe er de tomaat en de suiker bij. Laat 15 minuten sudderen. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  4. Snij de mozzarella in plakken. doe de tomatensaus in een ovenschaal.
  5. omwikkel de kippenbouten met een plakje ham en leg ze in de saus. Leg op elk 2 à 3 blaadjes salie en enkele plakjes mozzarella. Zet 20 à 25 minuten in de oven
sabrina1989