Gegratineerde graantjesschotel

23 30 0 5
Aantal personen:
  • 250 gr zachte tarwe (ebly)
  • 200 gr hamblokjes
  • 2 doosjes bonduelle doperwtjes à la française
  • 1 bouillonblokje voor pasta en rijst
  • 2 dl lichte room
  • 1 eetl vloeibare boter
  • 100 gr gemalen kaas
  1. Kook de zachte tarwe in water samen met het bouillonblokje gedurende 8 min
  2. Smelt ondertussen 1 eetl vloeibare boter en bak de hamblokjes gedurende 2 min. Voeg de doperwtjes toe en laat nog even bakken. Meng onder de tarwegraantjes.
  3. Doe alles in een ovenschotel en giet er de lichte room over. Strooi er de gemalen kaas over en schuif in een op 200°C voorverwarmde oven gedurende 20 min. Schakel de laatste 2 min ook de grill aan voor een goudbruin korstje
doreen_1