Gegratineerde gehaktballetjes met ciabatta

19 40 5 5
Aantal personen:
  • 2 el olijfolie
  • 400 gr runder gehakt
  • 1 flinke ui gesnipperd
  • 2 teen knoflook gesnipperd
  • 2 blikken gepelde tomaten
  • 3 el verse basilicum in reepjes gesneden
  • 1 bol mozzarella in plakjes gesneden
  • 3 el gerspte4 parmezaan
  • 1 ovenschaal 1 1/2 liter
  1. Dat wordt een lekker avondmaal met deze gegratineerde gehaktballetjes. Serveer ze met een knapperige ciabatta. Heerlijk voor een luie zaterdag.
  2. .Verwarm de oven voor tot 200 ºC..Verhit in een koekenpan de olijfolie. Rol balletjes van het gehakt en bak de gehaktballetjes 5 min. en schep ze in de ovenschaal.
  3. Fruit in het bakvet de ui met de knoflook.
  4. Voeg de blikken tomaat toe en druk ze met een spatel klein.
  5. Laat tot een dikke tomatensaus inkoken.
  6. Voeg de basilicum met zout en peper naar smaak toe.
  7. Schep de tomaten-basilicumsaus over de gehaktballetjes.
  8. Verdeel er de mozzarella over en bestrooi met de parmezaanse kaas.
  9. Gratineer de gehaktballetjes in de voorverwarmde oven ± 20 min., tot de kaas is gesmolten en begint te kleuren.
  10. Tip: Lekker met knapperige ciabatta( of wat pasta) en een royale groene salade met rucola, olijven en geroosterde pijnboompitten
  11. BRON Vriendin.nl
Love to Cook