Gegratineerde Bruschetta’s met pesto-artisjokken en pijnboompitten

45 15 Lage moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 50 gram pijnboompitten
  • 1 blikje artisjokharten
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • sap van een halve citroen
  • 3 eetlepels zeer fijn gehakte peterselie
  • 2 eetlepels Bertolli Pesto Verde
  • 6 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • 4 sneden donkerbruin brood
  1. Verwarm de grill voor op 200°C.
  2. Laat een kleine koekenpan goed heet worden en rooster de pijnboompitjes zonder boter of olie tot ze goudbruin zijn. Schud de pan regelmatig om, zodat ze niet verbranden.
  3. Giet de artisjokharten af en snijd ze in kwarten. Doe ze in een kom en meng ze met de uitgeperste knoflook, het citroensap, de gehakte peterselie, de pesto, de geroosterde pijnboompitten en 2 eetlepels olijfolie. Schep dit goed om.
  4. Snijd het brood in sneden en rooster ze onder de grill in de oven. Druppel er wat olijfolie over en beleg ze met de artisjoksalade. Strooi de Parmezaanse kaas erover en zet ze nog even terug onder de grill om te gratineren.
  5. Serveer de bruchetta’s warm.
Solo