Gegratineerde Bruchetta’s met pestoartisjokken en pijnboompitten

32 15 Lage moeilijkheid 0 5
Aantal personen:
  • 50 gram pijnboompitten
  • 1 blikje artisjokharten
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • sap van een halve citroen
  • 3 eetlepels zeer fijn gehakte peterselie
  • 2 eetlepels Bertolli pesto verde
  • 6 eetlepels Bertolli Robusto extra vergine olijfolie
  • 4 eetlepels geraspte parmezaanse Parmezaanse kaas
  • 4 sneden zuurdesembrood, Duits roggebrood of ander mooi boerenbrood
  1. Verwarm de grill voor op 200 °C. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn.
  2. Giet de artisjokharten af en snijd ze in kwarten. Doe ze in een kom en meng ze met de knoflook, het citroensap, de gehakte peterselie, de pesto, de geroosterde pijnboompitten en 2 eetlepels olijfolie. Roer goed om.
  3. Snijd het brood in sneden en rooster ze onder de grill in de oven. Druppel er wat olijfolie over en beleg ze met de artisjoksalade. Strooi de Parmezaanse kaas erover en zet ze nog even terug onder de grill om te gratineren. Serveer de bruchetta’s warm.
Solo