gegratineerde broccoli, bloemkool en wortels

19 20 2 5
Aantal personen:
  • 250 gram broccoli
  • 250 gram bloemkool
  • 2 wotels
  • 150 gram erwten (diepvries)
  • 100 gram geraspte kaas
  • 0.5 deciliter groentebouillon
  • 2 deciliter melk
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels boter+beetje voor ovenschaal
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Neem een grote pan met 2 liter water en een eetlepel zout en breng aan de kook. Ondertussen de bloemkool en broccoli schoonmaken en in roosjes snijden. De wortels in dunne plakjes snijden. Doe de bloemkool en de broccoli in het kokende water en na 2 minuten ook de wortelschijfjes. Dit alles nog eens 3 minuten laten koken. Laat goed uitlekken in een vergiet. Doe de groenten in een ingevette ovenschaal en voeg de erwten toe. Neem een pan en verhit de boter. Roer er de bloem door(roux). Voeg langzaam de lauwe melk door (Goed blijven roeren om klonters te voorkomen). Voeg nu de bouillon toe. Aan de kook brengen en al roerend 4 minuten laten koken. Zet het vuur laag en roer er de helft van de kaas door. Op smaak brengen met peper. Verdeel de saus over de groenten totdat alles bedekt is. Strooi de rest van de kaas erover en zet 10 minuten in de oven op 190 graden C. om te
wullum