Gegratineerde appeltjes

12 30 3 5
Aantal personen:
  • 2 appels
  • 1 dl appelsap
  • 1 el geschaafde amandelen
  • 1 tl citroensap
  1. Verwarm de grill in 7 minuten voor. Schil intussen de appels, verwijder de klokhuizen en snijd elke appel in 12 partjes. Breng het appelsap aan de kook en voeg de appelpartjes toe. Kook de partjes in 4 minuten beetgaar. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze nog even goed boven de pan uitlekken. Kook het sap in tot er nog per persoon ongeveer evenveel van over is als de aanvankelijke hoeveelheid geschaafde amandelen. Roer het citroensap erdoor. Leg de partjes in de vorm van een bloem op hittebestendige bordjes. Bestrijk de partjes met het ingekookte sap. Strooi de amandelen erover. Schuif de bordjes circa 10 centimeter onder een voorverwarmde grill en laat de appelpartjes en amandelen in circa 3 tot 4 minuten goudbruin worden.
Sambaatje