Gegratineerde aardappelen

12 40 5 5
Aantal personen:
  • 1 kg aardappelen
  • boter
  • 1/4 l melk
  • 1/4 l room
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 g gemalen kaas
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  1. Room en melk mengen.
  2. Pel de teentjes look en snijd fijn.
  3. Aardappelen schillen, in dunne schijfjes snijden en half gaar koken.
  4. Ovenschotel inboteren en strijk deze dan in met een teentje knoflook.
  5. Schik de aardappelen dakpansgewijs in een vuurvaste schotel, bevochtig met de helft van het room-melk mengsel, de helft van de gemalen kaas en de kruiden, alsook het tweede teentje knoflook.
  6. Herhaal dit tot alle aardappelen opgebruikt zijn.
  7. Giet er vervolgens de rest van het room-melkmengsel over en kruid nogmaals.
  8. Bestrooi met de overgebleven kaas.
  9. Zet de schotel gedurende 45 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.
  10. Eet smakelijk.
Roland2303