Gegratineerde aardappelen met Ardeense ham.

12 40 2 5
Aantal personen:
  • 1,3 kg vastkokende aardappelen
  • 200 gr Ardeense ham
  • 2 dl room
  • 1 dl melk
  • 100 gr geraspte mozzarella
  • 1 bosje bieslook
  • 1 zoete ui
  • 1 el bonenkruid
  • peper&zout (pezo)
  1. Verwarm de oven voor op 230┬░, schil de aardappelen.
  2. Gaar de geschilde aardappelen gedurende 8 minuten in de microgolfoven en snijd ze in dunne plakken. Neem een bakblik en leg hierin een vel boterpapier. Verdeel hierover 1/4 van de aardappelen. Leg hierop een aantal sneetjes ham. Snipper de kruiden en de ui fijn en strooi over de ham. Herhaal dit tot alle ingredi├źnten op zijn.
  3. Breng ondertussen de melk en room aan de kook en kruid met pezo, giet over de aardappelen. Bak gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven. Bestrooi daarna met de kaas en bak nogmaals 10 minuten.
  4. Serveer met gebakken vis, of een stukje vlees naar keuze.
Victor S.