Gegratineerd witloof met tong

12 60 0 5
Aantal personen:
  • 6 stronkjes witloof
  • 6 plakjes gekookte tong
  • 1 zakje kaassaus
  • peper & zout
  • nootmuskaat
  • 1 à 2 el geraspte Edammer kaas
  1. Bereiden
  2. De bittere punt uit de witloof snijden. Witloof wassen en ca 18 minuten in water met zout koken.
  3. De struikjes goed laten uitlekken. Intussen de grill of de oven voorverwarmen.
  4. Kaassaus maken volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  5. Wat nootmuskaat erdoor roeren. Ieder struikje witloof in een plakje tong rollen en naast elkaar
  6. in een ovenschaal leggen. De saus erover schenken en bestrooien met geraspte kaas.
  7. De kaas onder de grill of in de oven lichtbruin laten kleuren.
  8. Serveren met aardappelpuree, gemengd met tuinkruiden.
Sambaatje