Gegratineerd witloof met ham volgens Gaston Clément

2 60 0 5
Aantal personen:
  • 12 witloofstronken
  • sap van 1 citroen
  • 12 sneden ham
  • 25 g bloem
  • 30 g boter
  • 25 cl melk
  • 300 g geraspte gruyère
  1. Besmeer de bodem van een kookpot met boter en leg daarop twaalf mooie witloofstronken.
  2. Overgiet met het sap van een citroen, dek af en laat zachtjes stoven tot de groenten zeer zacht zijn.
  3. Druip het witloof uit en wikkel de planten in een dunne snede ham.
  4. Schik ze daarna in een met boter besmeerde gratineerschotel.
  5. Laat in een kookpot 25g boter smelten en meng daarmee 25g bloem.
  6. Giet daarop een vierde liter kokende melk, laat alles koken terwijl met de klopper geroerd wordt.
  7. Giet de dikke saus op het witloof.
  8. Bestrooi met geraspte gruyèrekaas en laat gratineren in de oven.
stey