Gegratineerd witlof met eekhoorntjesbrood en gruyèrekaas

1143 20 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 8 stukken witlof
  • 50 g Solo
  • 250 g eekhoorntjesbrood
  • 125 g light room
  • zout en peper
  • 1 mespuntje nootmuskaat
  • gehakte peterselie
  • 125 g geraspte gruyèrekaas
  1. Snij de witlofstronken doormidden en neem de bittere kern eruit. Snij ze vervolgens in dunne reepjes en zweet kort aan in de Solo zonder te kleuren.
  2. Snij het eekhoorntjesbrood ook in dunne reepjes en voeg het toe aan het witlof en laat het 2 minuutjes meesudderen.
  3. Voeg de room toe en laat nog eens 2 minuten inkoken.
  4. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  5. Voeg op het laatste moment de gehakte peterselie toe.
  6. Verdeel het witlofmengsel in 4 gratineerschaaltjes en bedek ze met de geraspte gruyèrekaas.
  7. Zet ze in een voorverwarmde oven van 180 °C net zolang totdat de kaas mooi lichtbruin gegratineerd is.
Solo