gegratineerd varkenspotje met ouzo

6 90 0 5
Aantal personen:
  • 500 gr varkensvlees
  • 1/2 portoglas ouzo
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 eetlepel droge kalfsboullion
  • 2 koffielepels rundsboullion
  • 1/2 ajuin
  • 1/2 potje verse koriander
  • vleeskruiden
  • tijm
  • marjolein
  • 1 zakje geraspte kaas
  • reuzel
  • 3 dikke wortels
  • 1 niet te dik witte rammenas
  1. schel de wortels en de rammenas
  2. snijd zowel de wortels als de rammenas in frietvorm
  3. aantal rammenas volgens smaak
  4. snijd de halve ajuin fijn
  5. snijd het varkenvlees in stukken
  6. doe wat reusel in de pan en bak het vlees langs beide kant aan
  7. doe in de stoofpot wat reusel en maak daar de ajuin glazig in
  8. doe er het aangebakken vlees in en blus met de ouzo
  9. doe er de eetlepels bloem en droge boullion bij
  10. roer goed om en doe er dan water bij tot alles onder staat
  11. doe er de 2 koffielepels rundsboullion bij
  12. doe er de groenten bij en laat rustig verder stoven
  13. na 30 min stoven doe er dan de koriander bij
  14. en laat verder stoven tot alles gaar is
  15. wanneer alles gaar is verdeel het vlees in vuurvaste kommetjes
  16. strooi er de geraspte kaas erover ( volgens eigen smaak) en zet onder de gril
  17. laat onder de gril staan tot de kaas gesmolten is
  18. serveer warm op
pauleke