Gegratineerd scampipannetje

271 30 3 5
Aantal personen:
  • 24 zeer grote of middelgrote scampi's
  • 1 soepkop paprikareepjes
  • 1,5 soepkop tomatenblokjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 eetlepel boter
  • 100 gr gemalen mozarella
  • 100 gr geraspte parmezaan
  • 1 ui
  • 1 knoflookteentje
  • 1,5 koffielepel provencaalse kruiden
  • paprika, cayeennepeper,peper en zout
  1. Kan volledig op voorhand klaargemaakt worden
  2. Voorbereiding
  3. Leg de diepgevroren scampi's 2 min in heet water, zodat u ze gemakkelijk kunt pellen. Dep ze droog. meng de bloem mt 1 eetl boter
  4. Bereiding
  5. Verhit 1 eetl olijfolie in een braadpan (of een wok) en bak er de scampies aan beide zijden goudbruin in (+/- min aan elke zijde). Kruid met peper en zout en haal ze uit de pan.
  6. Doe opnieuw een eetl olijfolie in de pan en snipper er de sjalot en het knoflookteentje in. Roer om.
  7. Doe de paprikareepjes in de pan en laat ze even stoven. Kruid met provencaalse kruiden.
  8. Voeg de tomatenblokjes toe. Laat opnieuw 2 a 3 min stoven. Kruid met peper en zout, cayennepeper en paprika. Bind indien nodig met het mengsel van boter en bloem, beetje bij beetje toevoegen.
  9. Doe nu de scampi's opnieuw in de pan en roer goed om. Schep in individuele ovenschaaltjes.
  10. Bestrooi met geraspte parmezaan en vervolgens met gemalen mozarella. Besprenkel met olijfolie.
  11. Afwerking
  12. Laat licht kleuren onder de grill en dien onmiddellijk op met stokbrood of ciabatta. Indien u de schoteltjes op voorhand bereid hebt, laat ze dan eerst 10 min opwarmen in een oven vna 200°C alvorens ze te kleuren
doreen_1