Geglazuurde Paaskoekjes

99 60 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 250 g Solo
  • 250 g kristalsuiker
  • 1 tl (5 ml) vanille-essence
  • 2 eieren, opgeklopt
  • 480 g cakebloem, gezeefd
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl zout
  • 25 ml water
  • Eiwitglazuur:
  • 375 g poedersuiker
  • 1 eiwit
  • 4 druppels citroensap
  • voedingskleurstof
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Klop de Solo en de suiker romig tot het mengsel lichter wordt van kleur.
  3. Voeg de vanille-essence en de eieren toe.
  4. Zeef alle droge ingrediënten samen in een kom. Voeg ze toe aan het Solo-mengsel en meng grondig. Voeg indien nodig het water toe.
  5. Rol het deeg uit tot 3 mm dikte en duw er vormpjes uit.
  6. Leg ze op een ingevette bakplaat en bak 8 minuten in de voorverwarmde oven.
  7. Haal uit de oven en laat afkoelen voor je ze decoreert met glazuur.
  8. Zeef de poedersuiker.
  9. Klop het eiwit op en voeg de poedersuiker er geleidelijk aan toe tot je een gladde, spuitbare structuur verkrijgt. Voeg het citroensap toe.
  10. Meng er de gewenste kleur onder.
  11. Lepel het glazuur in een klein diepvrieszakje en duw het naar één hoek om een spuitzak te maken. Knip het hoekje eraf en versier de koekjes.
Solo
Meer inspiratie

BelgischPatisserieNagerecht