Geglazuurde koffiecakejes

4 50 0 5
Aantal personen:
  • 2 eieren
  • 50 gram gemalen hazelnoten
  • 1/2 dl sterke koffie
  • 1 theelp bakpoeder
  • 100 gram zelfrijzende bloem
  • 100 gram bruine suiker
  • 100 gram zachte boter
  • 4 noten naar keuze
  • 200 gram bloemsuiker
  • 1/2 dl sterke koffie
  1. Verwarm de oven voor op 175 °C
  2. • Maak 1 dl sterke koffie en zet opzij.
  3. • Vermeng de boter met de suiker tot een crème. Roer 1 voor 1 de eieren door de crème. Vermeng daarna met de bloem, het bakpoeder, de gemalen hazelnoten en de helft van de koffie.
  4. • Zet 4 papieren cakevormpjes in een muffinbakvorm. Schep het deeg in de papieren cakevormpjes. Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen op een taartrooster.
  5. Vermeng de gezeefde bloemsuiker met de rest van de koffie tot een egaal, blinkend glazuur. Giet het glazuur over de afgekoelde cakejes en versier met een noot
dolfijn33