Gefruite kabeljauw met grof gepureerde aardappelen en mozzarella

2 45 0 5
Aantal personen:
  1. Tip :
  2. Kleine kabeljauw wordt soms in zijn geheel verkocht, meestal echter in visfilets of vismoten. Het visvlees is helder wit, bevat weinig graten en heeft een vaste structuur (naar de staart toe iets zachter).
  3. Benodigdheden :
  4. 4 stukken kabeljauw
  5. 1/2 l melk
  6. mozzarella
  7. 4 aardappelen
  8. daslook
  9. verse look
  10. bieslook voor de afwerking
  11. Voor het tempurabeslag:
  12. 200 ml ijskoud spuitwater
  13. 1 ei
  14. 100 g bloem
  15. Bereidingswijze :
  16. Meng de ingrediënten voor het tempurabeslag.
  17. Verdeel de kabeljauw in porties, dompel in tempurabeslag en frituur.
  18. Breng melk, samen met grof gesneden look en peper en zout aan de kook. Houd ¼ van de melk apart. Voeg de fijngesneden aardappelen toe, laat garen in de melk en pureer grof. Werk af met een klontje boter.
  19. Schik de aardappelen op een bord en nappeer met de resterende lookmelk. Schik daarbovenop de fijne plakjes mozzarella en de kabeljauw. Werk af met lookchips en bieslook.
Theoke_1