gefrituurde scampi met rijsttaartje

3 25 0 5
Aantal personen:
  • 16 st reuzescampi
  • 16 st wontonvelletjes(vind je in colruyt)
  • 1 st eidooier
  • 1 paar lenteuitjes of bieslook
  • 2 eetl soyasaus
  • 250 gr basmatisrijst
  1. pel de scampi maar laat staartje eraan
  2. kruid met peper en zout
  3. verpak elke scampi in een wontonvelletje maar staartje moet zichtbaar blijven
  4. bestrijk de randen met losgeroeerde eidooier en druk die goed op elkaar zodat de "pakjes "goed dicht blijven
  5. frituur der scampi nu in olie van 180 graden goudbruinµkook nu de rijst gaar
  6. lepel de soyasaus door de rijst en maak een "taartje" via een bakring
  7. leg op elk "rijsttaartje" beetje fijngesneden lenteuitje of bieslook en daar bovenop de scampi
  8. je kan wat extra soyuasaus bijzetten in kommetje apart
hildeke3105