Gefrituurde groenten

299 15 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 200 g groenten zoals bloemkool, broccoli, courgette en champignons
  • 125 g zelfrijzend bakmeel
  • 1.5 dl halfvollle melk
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 1.5 l Solo Frituurolie
  1. Maak de groenten schoon en verwijder de bruine of harde delen.
  2. Snij de bloemkool in kleine roosjes en de courgette in dikke plakken.
  3. Blancheer de bloemkoolroosjes door deze 1 minuut onder te dompelen in kokend water.
  4. Laat de champignons heel.
  5. Roer een beslag van het zelfrijzend bakmeel en de melk.
  6. Voeg aan het beslag de Italiaanse kruiden toe.
  7. Verhit de Solo Frituurolie in een frituurpan of hoge braadpan tot 180 ÂșC.
  8. Haal de groenten stuk voor stuk met behulp van twee vorken door het beslag en laat ze in de olie glijden.
  9. Bak de groenten snel rondom gaar en lichtbruin.
  10. Laat de gefrituurde groenten uitlekken in de vergiet op keukenrolpapier.
Solo