Gefrituurde grimbergenkaas met gebakken ananas & een vinaigrette van grimbergen goud

4 30 3 5
Aantal personen:
  • 400 gram Grimbergen-kaas
  • 100 gram boter
  • 1 gehakt sjalotje
  • 1 el gehakte munt
  • 1 el gehakte kervel
  • 2 eieren
  • 2 el bloem
  • 250 gram paneermeel
  • 200 gram amandelschijfjes
  • 1/2 ananas in schijfjes
  • 100 gram boter
  • 100 gram honing
  • 1 el mosterd
  • 1 el honing
  • 1 dl grimbergen gold
  • 1 dl olijfolie
  • 1 dl room
  • caynnepeper
  • zout + peper
  • gebakken reepjes zwart brood ( pumpernickel ) voor garnituur
  1. Hak de kaas in kleine stukjes en meng met de boter, het sjalotje en de kruiden.
  2. Vorm kroketjes
  3. Snij de kaas in 4 en paneer de stukken door ze achtereenvolgens in de bloem, de losgeklopte eieren, het paneermeel, nog eens het eiwit en als laatst de amandelschilfers te wikkelen.
  4. Snij ook de ananas in 4 en snij het vruchtvlees in stukjes. Bak die in boter aan en schik ze terug op de schil.
  5. Zet de ananas in een beboterde bakplaat en druppel er honing op. Bak de ananas gedurende 5 minuten onder de grill van de oven en laat ze dan onder aluminium papier rusten.
  6. Maak de saus door de mosterd met de honing, het bier, de olie en de room te mengen. Kruid met cayennepeper, peper en zout.
  7. Bak de kaaskroketjes in een frituur van 180° en laat ze een paar minuten op keukenpapier rusten
  8. Werk het bord af door op de ananas een kaaskroket te leggen en creatief
  9. Een unieke belevenis met de kaas en het bier van Grimbergen bij dit heel aparte voorgerecht. Zeker doen !
Alpha